shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Drie kinderen bevrijd van seksueel misbruik

NIEUWS: Bij een reddingsoperatie in de Filipijnen zijn drie meisjes van 14, 16 en 17 jaar bevrijd van seksueel misbruik. Hun eigen moeder, een 41-jarige vrouw, dwong hen om seksuele handelingen te verrichten voor de webcam. De vrouw is gearresteerd en de meisjes krijgen traumazorg.

De reddingsoperatie werd uitgevoerd door het ‘Woman and Children Protection Center’, een gespecialiseerde eenheid van de Filipijnse anti-mensenhandelpolitie. IJM bood ondersteuning bij de operatie.

Vanwege de corona-epidemie worden meer kinderen slachtoffer van misbruik voor webcams. Vaak zijn het de eigen ouders, familieleden of ‘huisvrienden’ die kinderen misbruiken voor livestreaming. De vraag naar online ‘seksshows’ met kinderen komt vaak uit Westerse landen, waaronder Nederland. Criminelen gebruiken alledaagse technologie, zoals social media en livestreaming-apps, om opdrachten te geven en het kindermisbruik te regisseren.

In De Filipijnen strijdt IJM sinds 2016 tegen exploitatie van kinderen voor internet, door kinderen te bevrijden en traumazorg te geven en zij die het misbruik faciliteren voor het gerecht te dagen. Dat doet IJM in samenwerking met de Filipijnse autoriteiten en justitiële organisaties uit andere landen, waaronder de Nederlandse politie. Op die manier zijn ruim 300 kinderen bevrijd en tientallen cybersekscriminelen veroordeeld. Het jongste slachtoffer dat werd bevrijd is een baby van twee maanden.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up