shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Dove 19-jarige vrouw bevrijd van misbruik voor webcam

Een 19-jarige Filipijnse vrouw die doof is en - volgens een psycholoog - de mentale leeftijd heeft van een 11-jarige, is onlangs bevrijd van seksuele uitbuiting voor een webcam. Deze reddingsoperatie werd uitgevoerd door de Filipijnse autoriteiten en ondersteund door IJM. Een 25-jarige mannelijke verdachte en een 61-jarige vrouwelijke verdachte (de moeder van de 19-jarige vrouw) zijn gearresteerd.

Ter plaatse verzamelde de politie bewijsmateriaal van het misbruik, zoals een computer, smartphones, simcards en betaalbewijzen. Onderzoek bracht aan het licht dat er in de omgeving nog anderen werden misbruikt. Dit leidde tot de bevrijding van een 14-jarig meisje dat ook door de mannelijke verdachte online werd aangeboden, samen met een 18-jarig meisje dat de biologische zus van de mannelijke verdachte bleek te zijn. Zij werd door hem herhaaldelijk online aangeboden en ‘geleverd’ aan klanten voor seksuele uitbuiting voor de camera, in ruil voor geld.

Van de mannelijke verdachte is bekend dat hij regelmatig chat met buitenlanders die betalen voor livestreaming van kindermisbruik. De kinderen worden opgevangen en krijgen traumazorg. Deze operatie werd ook ondersteund door de Europese Unie, vanwege de grote vraag die er vanuit EU-landen is naar het online misbruik van Filipijnse kinderen.

Een woordvoerder van de Filipijnse zei naar aanleiding van deze reddingsoperatie: “Wij kunnen niet begrijpen hoe deze mensen hun eigen bloedverwanten zo onbeschaamd kunnen behandelen. Als de wettelijke voogden van deze meisjes is het hun taak om hen te verzorgen, op te voeden en te begeleiden. Niet om ze online uit te buiten voor geldelijk gewin. Wees gerust, wij zullen alles doen om deze illegale online activiteiten te stoppen, wat er ook voor nodig is, zodat het internet een veiligere plek wordt voor kinderen.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up