shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Amerikaan gearresteerd in Cebu voor Cybersex Trafficking, omdat een tiener in de buurt werd gered

De arrestatie van een Amerikaans staatsburger op donderdagochtend leidde al snel tot de redding van een van zijn slachtoffers, een 16-jarig meisje, in een naburige stad.

De zaak tegen Charles Gergley begon eerder deze zomer, toen een 14-jarig slachtoffer informatie gaf die de politie naar een Amerikaanse verdachte leidde die naar verluidt in Cebu woonde. Het vrouwen- en kinderbeschermingscentrum van de Filippijnse nationale politie begon Gergley te onderzoeken in samenwerking met Filipijnse en internationale partners, waaronder het Amerikaanse federale bureau voor onderzoek (FBI).

De autoriteiten arresteerden Gergley in zijn appartement in Cebu City op een vroege donderdagochtend na een bijna 12-uur durende zoektocht in het appartement. Onder de verzamelde gegevens bevonden zich apparaten met tientallen seksueel expliciete afbeeldingen en video's van jonge vrouwen en kinderen, waarvan er veel waren afgebeeld waarin Gergley zelf seksuele handelingen met de jonge Filipinas aanging. Geldoverboekingsbonnen, condooms en snoepzakken, die Gergley naar verluidt had opgegeven aan jonge Filippijnse kinderen, werden ook gevonden tijdens de uitvoering van het huiszoekingsbevel.

De ter plaatse verzamelde intelligentie leidde IJM en onze partners ook op zoek naar een 16-jarig slachtoffer. De autoriteiten konden het meisje redden toen hulpverleners klaarstonden om voor haar behoeften te zorgen.

IJM's directeur van het Cebu Field Office, John Tanagho, prees de politie voor de succesvolle operatie en hun "moed en toewijding ... in de strijd om kwetsbare Filipijnse kinderen te beschermen tegen online seksuele uitbuiting."

Chief Romeo Perigo, hoofd van de eenheid van het vrouwen- en kinderbeschermingscentrum dat de succesvolle operatie leidde, drong er bij mensen op aan kinderen in hun eigen gemeenschap te beschermen: "We vragen onze landgenoten om op de hoogte te zijn en elke ongebruikelijke activiteit in hun plaats aan de politie zodat we het misbruik van onze vrouwen en kinderen kunnen voorkomen. "

Gergley, een al lange tijd inwoner van Cebu, wordt nu geconfronteerd met aanklachten in verband met de productie en distributie van seksueel expliciete video's en foto's van Filippijnse kinderen.Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up