shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

5 jongens bevrijd, ondanks India’s corona-lockdown

Telangana, INDIA – Eerder deze maand, hielp IJM’s partner Foundation for Sustainable Development (FSD) de lokale overheid bij een urgente reddingsoperatie waarbij 5 jongens bevrijd werden uit slavenarbeid. Dit gebeurde ondanks de zeer strenge nationale corona-lockdown, waardoor veel andere activiteiten vertraagd worden.

De jongens werkten gedwongen in een papierfabriek in de provincie Telangana. Fabrieken zoals deze hadden volledig gesloten moeten zijn tijdens de coronapandemie, maar deze fabriek was nog steeds in bedrijf achter gesloten deuren.

De FSD vond de jongens toen ze op onderzoeken uitgingen in het gebied om het welzijn van migrantenarbeiders te controleren. Ze ontdekten dat de jongens al meer dan een jaar vastzaten in slavenarbeid.

FSD oprichter, Dr. Krishnan, vertelde lokale media: “Hoewel de landelijke overheid en het hooggerechtshof het belang van veiligheid en waardigheid van migrantenwerkers blijven benadrukken, blijft de uitbuiting onverminderd doorgaan tijdens de lockdown. Onverschilligheid en armoede worden heel gemakkelijk misbruikt.”

Op 1 april zetten lokale autoriteiten een reddingsoperatie op poten om vijf jongens in veiligheid te brengen, de fabriek te sluiten en de fabriekseigenaren op te laten pakken. Er is een officiële aanklacht tegen de eigenaren ingediend die aansluit bij India’s wet tegen slavenarbeid en kinderarbeid. Én een aanklacht voor het overtreden van de nationale lockdown.

De bevrijde jongens zijn ondergebracht in een veilige nazorgopvang tot de nationale lockdown is opgeheven. Daarna keren ze terug naar hun familie in de provincie Bihar en zullen ze daar hun herstel vervolgen.

Lees meer over dit nieuws in The New India Express en News 18.

Lees meer over IJM’s werk, de partners en de lokale overheden in India hier.

*Afbeelding is representatief, maar niet de locatie uit het bericht.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up