shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

4 meisjes bevrijd uit netwerk mensenhandel

NIEUWS – Er zijn 4 meisjes gered uit een netwerk van mensenhandel in gedwongen arbeid in huishoudens van rijke families in Zuid-Azië. 1 van de 4 verdachten is aangehouden en stond op de lijst van meest gezochte criminelen in de deelstaat Jharkhand.

De (tiener)meisjes komen uit arme gezinnen. Ze werden misleid toen hen een baan werd aangeboden. Ze wisten niet dat ze werden verhandeld en maar zelden naar huis konden bellen. Een van de meisjes was pas 14 jaar. Haar vader was overleden en een handelaar beloofde het arme gezin een goed loon voor haar arbeid. Ze zat 7 jaar lang vast in gedwongen arbeid.

De handelaren bedrogen niet alleen de (families van de) meisjes, maar ook de huishoudens die de meisjes in dienst hadden. Ze lieten het loon voor de meisjes op een eigen rekening storten en hielden het geld voor zichzelf. Volgens de autoriteiten verdienden ze per meisje omgerekend zo’n €225-450.

Onze partner Foundation for Sustainable Development (FSD) hielp de autoriteiten bij de reddingsactie. In eerste instantie dachten ze dat het om één slachtoffer ging. Al snel ontdekte ze nog meer meisjes. In samenwerking met de Anti-Human Trafficking Unit van de politie, SCPCR, de politiecommissaris en een social worker werd er alles aan gedaan om alle slachtoffers te vinden en te bevrijden uit de macht van de mensenhandelaren.

De vier meisjes werden naar een veilige locatie gebracht waar hun officiële verklaringen werden afgenomen. Ook ontvingen ze onmiddellijke nazorg, waaronder ziekenhuiszorg voor 1 meisje dat positief getest werd op Corona. De anderen verblijven veilig in quarantaine, ontvangen nazorg en zullen onder begeleiding van FSD weer veilig naar huis terugkeren.

Ondertussen is er een gronding onderzoek ingesteld naar de mensenhandelaars die de meisjes hebben uitgebuit. Er is aangifte gedaan tegen 4 verdachten,1 van hen is opgepakt en stond op de lijst van ‘most wanted’. in die deelstaat. De politie vermoed dat er veel andere handelaren deel uitmaken van zijn netwerk. Mogelijk leidt deze arrestatie tot nog grote andere arrestaties.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up