shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

29 mensen vrij na jarenlange slavernij en mishandeling

Afgelopen weekend zijn er 29 mensen gered uit slavernij! 28 personen, onder wie 12 kinderen, zijn bevrijd uit een houthakkerij in Zuid-India. Daar werden ze dag in dag uit gedwongen hout te hakken en zwaar mishandeld. Sommigen van hen zaten al zes jaar vast. Veel van de kinderen wisten niet beter dan dat dit hun leven was.

Ook is er bij een reddingsoperatie, die uitgevoerd is door een partner van IJM, een tienjarig jongetje bevrijd. Zijn moeder, die weduwe is, nam een lening aan van een rijke man van nog geen 140 dollar om hun familie te helpen overleven. In ruil hiervoor moest het jongetje geiten weiden voor deze man. Het afgelopen jaar dat kreeg hij van hem slechts één maaltijd per dag en bracht hij elke nacht door in de open lucht, in het veld bij de geiten. De dader is inmiddels opgepakt en het jongetje krijgt de zorg die hij nodig heeft. De collega’s van de nazorg zien dat het goed met hem gaat.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up