shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

23 kinderen bevrijd uit slavernij op Lake Volta

Twee meisjes en eenentwintig jongens in de leeftijd van 6 tot 16 jaar zijn bevrijd uit slavernij in de visindustrie op Lake Volta, Ghana.

Het kostte twee weken van onderzoek om uit te vinden waar de meer dan 20 kinderen werden vastgehouden en uitgebuit. Toen wij eenmaal de juiste informatie hadden gevonden, zijn wij samen met lokale politie naar de plek gegaan waar de kinderen zouden zitten. Doel was een reddingsoperatie uit te voeren.

Maar na een boottocht van twee uur kwamen wij op het eiland waar de kinderen zouden zijn. Maar de kinderen waren nergens te vinden. De gemeenschap had gehoord dat wij eraan zouden komen en hadden een aantal van de kinderen verstopt in een bos in de buurt en anderen elders ondergebracht.

De politie arresteerde acht verdachten. Een van hen gaf toe dat ze de kinderen in een busje hadden gestopt en weg hadden gereden naar familieleden van de verdachten. De politie stuurde direct een team om het busje te onderscheppen. We vonden vijftien kinderen die wij vervolgens naar een veilig onderkomen brachten.

De verdachten namen contact op met hun familieleden om te zeggen dat zij de andere kinderen terug moesten brengen. Acht andere kinderen werden zo gevonden.

De kinderen waren in eerste instantie doodsbang. Hun eigenaar had hen voorgelogen door te zeggen dat het team dat hen zou komen redden hen eigenlijk wilde vermoorden. Het kostte de nodige tijd voor ons team om de kinderen op hun gemak te stellen en hun vertrouwen te winnen.

De meeste van de jonge slachtoffers waren al meer dan twee jaar gescheiden van hun ouders.

Een van de jongens, de veertienjarige Robert, zei in tranen: “Ik ben zo blij. Ik heb nu weer de mogelijkheid naar school te gaan. Ik hoef niet meer op het meer te lijden onder de harde hand van de booteigenaar.”

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up