shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

22 mensen bevrijd van dwangarbeid in Zuid-Azië

De groep, waaronder 10 kinderen, hebben de afgelopen 10 maanden suikerriet geoogst op een plantage. Ze hadden geen onderdak of voedsel. De mensen waren vanuit een andere staat gereisd, omdat hun goed betaald werk was beloofd. In plaats daarvan werden ze bruut uitgebuit.

Gelukkig slaagde één van de arbeiders erin om een familielid, Balaji, te alarmeren. Balaji is zelf slachtoffer van slavernij en is als leider aangesloten bij het netwerk RBLA. Het netwerk bestaat uit 2000 ‘survivors’, mensen die in het verleden in slavernij hebben geleefd. RBLA creëert bewustwording rondom slavenarbeid, meldt gevallen van dwangarbeid aan autoriteiten en pleit voor de belangen van de bevolking. Balaji nam contact op met IJM en de autoriteiten, die vervolgens een reddingsoperatie organiseerden.

Nadat de families bevrijd waren, werden ze in veiligheid gebracht en ontvingen eerste hulp. Eén kind moest naar het ziekenhuis, voordat het naar huis kon terugkeren. Dankzij de belangenbehartiging van Balaji ontvingen de mensen vrijlatingscertificaten en papieren die hun recht geven op overheidssteun. IJM helpt de families bij hun terugkeer naar huis en voorziet in goede nazorg.

U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up