shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

20 kinderen gered van online seksueel misbruik

Hoopvol nieuws uit de Filipijnen: er zijn 20 kinderen gered van online seksueel misbruik en uitbuiting. In samenwerking met IJM hebben lokale organisaties en politie de kinderen bevrijd en 4 verdachten gearresteerd. Twee van hen waren de moeders van sommige slachtoffers.

Het is bijzonder om te zien hoe organisaties en lokale- en internationale politie steeds meer samenwerken om een einde te maken aan deze vreselijke vorm van uitbuiting. Via de Australische federale politie ontving de Filipijnse organisatie WCPC informatie. Met deze informatie stelden zij een onderzoek in, wat vervolgens heeft geleid tot het identificeren en redden van 9 slachtoffers (waarvan 7 kinderen) en de arrestatie van 1 verdachte. De informatie kwam voort uit de arrestatie van een Australische dader die in verband wordt gebracht met iemand die online misbruik van kinderen in de Filipijnen mogelijk maakt.

9 andere kinderen werden bevrijd vanwege een partnerschap tussen WCPC en de Amerikaanse Homeland Security Investigations (HSI). Er werden 3 verdachten gearresteerd. “Dankzij sterkte partnerschappen zijn we in staat om mensen die slachtoffer zijn geworden van online seksuele uitbuiting te identificeren en te redden. En om de daders, zowel op de Filipijnen als in Amerika, voor het gerecht te brengen” aldus Ricardo Navalta, attaché van HSI.

De laatste 4 andere kinderen werden geïdentificeerd nadat er een proactief onlineonderzoek had plaatsgevonden.

De kinderen zijn naar veilige plekken gebracht waar ze nazorg ontvangen, om hun trauma’s te verwerken en te herstellen.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up