shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

18 mensen – onder wie 6 kinderen - bevrijd uit slavernij

Achttien mensen – onder wie zes kinderen – zijn bevrijd uit slavernij in de Indiase staat Tamil Nadu. Het gaat om zes families die tien jaar werden vastgehouden en uitgebuit. Met een valse lening en geweldsdreigingen hield de eigenaar de families in zijn macht.

Dagelijks werden ze gedwongen om in een bos doornstruiken om te hakken, zodat de eigenaar het brandhout kon verkopen. De families mochten de werkplek nooit verlaten en moesten slapen in geïmproviseerde rieten hutten die nauwelijks beschutting boden.

Een vrouw vertelde dat ze in deze omstandigheden drie van haar zes kinderen had gebaard, zonder medische zorg. Haar jongste baby is pas drie maanden oud. Een andere vrouw mocht terug naar haar dorp toen ze zwanger werd, maar haar man mocht niet mee. Hij ontmoette zijn nieuwe dochtertje pas nadat hij gered was.

De uitbuiting van de families werd ontdekt door de Released Bonded Laborers Association. Dit zijn mensen die zelf hebben vastgezeten in slavernij en nu opkomen voor individuen en families die slaaf zijn gemaakt. Zij vertelden de lokale overheid over de zaak.

De reddingsoperatie, die op 30 augustus plaatsvond, werd uitgevoerd door één van de zogenaamde ‘One Stop Crisis Teams’. Deze teams zijn van start gegaan op de Werelddag tegen Mensenhandel (30 juli) en vechten in alle 32 districten van de Indiase staat Tamil Nadu tegen slavernij. In de teams werkt IJM samen met de Indiase autoriteiten.

One Stop Crisis Teams zijn ontworpen om mensenhandel te bestrijden door proactief de werkplekken te inspecteren, slachtoffers te redden, overlevenden te helpen toegang te krijgen tot overheidsuitkeringen en het bewustzijn van slavernij in kwetsbare gemeenschappen te vergroten. Elk team bestaat uit een advocaat, een jurist, een maatschappelijk werker en een politieagent die gespecialiseerd is in mensenhandel, samen met vertegenwoordigers van vier ministeries die zich bezighouden met mensenhandel of slavernij.

Merlin Freeda, IJM’s directeur van operaties in Chennai, vertelt: “Dit team heeft gezag over de autoriteiten op districtsniveau en zet hen ertoe aan om snel actie te ondernemen in gevallen van slavenarbeid.”

De twaalf volwassenen en zes kinderen werden in slechts enkele uren tijd bevrijd dankzij de coördinatie en expertise van het One Stop Crisis Team. De families zijn nu teruggekeerd naar hun geboortedorpen, waar ze verdere steun en traumazorg zullen krijgen. Op de foto is te zien hoe de bevrijde families hun vrijlatingscertificaten tonen; deze certificaten garanderen dat de valse schulden aan de slavenhouder voor eens en altijd zijn kwijtgescholden.

Word deel van de beweging die een einde maakt aan slavernij en mensenhandel.

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up