shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

11 kinderen en 8 volwassenen bevrijd uit bonded labor in een steenovenfabriek

Een partner van IJM heeft in Zuid-Azië de autoriteiten geholpen om 19 mensen te bevrijden uit slavernij in een steenovenfabriek. De 11 kinderen en 8 volwassenen zijn nu VRIJ!

Het team kreeg een dringend verzoek om de twee families te bevrijden, omdat ze in een situatie van toenemend geweld zaten. Het team wist dat ze snel moesten handelen.

De families waren weggelokt onder de belofte van goed werk en een eerlijk loon. In plaats daarvan werden ze gedwongen te werken onder erbarmelijke omstandigheden voor een invloedrijke bedrijfseigenaar. Hij pronkte met zijn politieke connecties en was niet bang om ter verantwoording geroepen te worden voor wangedrag.

Na de bevrijding hebben ambtenaren ervoor gezorgd dat de eigenaar het niet uitbetaalde loon uitkeerde aan de gezinnen. De slachtoffers zijn veilig teruggekeerd naar hun dorp, waar ze nazorg ontvangen om hun trauma te verwerken.

Het team gaat samenwerken met de autoriteiten om de eigenaar ter verantwoording te roepen. Ook gaan ze ervoor zorgen dat lokale ambtenaren een training krijgen zodat ze in de toekomst vaker kunnen ingrijpen bij gevallen van slavernij.

Ons werk van recht verspreidt zich als een olievlek. Op steeds meer plekken worden daders afgeschrikt en kwetsbare mensen beschermd, omdat wetten worden gehandhaafd.

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up