shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

10-jarige jongen gered door Ghanese politie

De Ghanese politie heeft een 10-jarige jongen in veiligheid gebracht die vermoedelijk slachtoffer is van mensenhandel. Hij is nu VRIJ!

Enkele jaren geleden werd de broer van de jongen ziek. Om de medische rekeningen te kunnen betalen liet zijn familie de jongen meegaan met een visser in ruil voor geld. Hij werd destijds op 7-jarige leeftijd verhandeld en gedwongen water te hozen en visnetten binnen te halen. Hij sliep in de open lucht en werd geslagen door de visser. Hij is nooit naar school geweest. “Ik wil niet langer bij de visser blijven” vertelt hij het reddingsteam.

De jongen verblijft momenteel op een veilige plek. Het Department of Social Welfare onderzoekt in de tussentijd wat de beste opties zijn voor zijn toekomstige zorg.

Dit soort reddingen zijn het resultaat van toegewijde rechtshandhavers die training en begeleiding hebben gekregen, om de Ghanese anti-mensenhandelwetten te leren kennen en te handhaven. Dankzij de inzet van deze mensen gaat het rechtssysteem beter functioneren, waardoor potentiële slachtoffers worden beschermd en daders worden berecht. Samenwerkingen met lokale autoriteiten zijn daarom erg belangrijk voor ons werk, want alleen samen maken we een einde aan slavernij.

Until all are free!

Word deel van IJM's reddingsteam

Dit is misschien ook interessant…

Bekijk meer
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up