shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

MudRaise Impact Night met Will Lathrop uit Ghana

Donderdag 14 november 2019

Wereldwijd worden naar schatting 40,3 miljoen mensen vastgehouden in slavernij. 1 op de 4 slachtoffers van slavenarbeid is een kind. In Ghana werken bijna 50.000 kinderen in de visserijsector. Op het Voltameer in Ghana worden tienduizenden kinderen uitgebuit. Dagelijks moeten zij het water in duiken om verstrikte visnetten los te halen, waarbij veel kinderen verdrinken. Het jongste kind dat werd gered uit Lake Volta is 4 jaar.

Will Lathrop
Will Lathrop is Field Office Director van IJM Ghana. Met zijn team strijdt hij tegen het onrecht van duizenden kinderen die uitgebuit worden in de visindustrie op het Voltameer. Daarnaast zorgen hij en zijn collega’s er, in samenwerking met de lokale autoriteiten, voor dat slaveneigenaren worden veroordeeld en bevrijde kinderen traumazorg krijgen.

Dankzij de steun van donateurs hebben we sinds 2015 op het Voltameer al 164 kinderen bevrijd uit slavernij. 31 slaveneigenaren zijn opgepakt. Aan de zuidkant van het meer is kindslavernij mede dankzij IJM drastisch teruggedrongen. Dit jaar is ook een IJM-team van start gegaan in het noordelijke deel van het meer. Afgelopen maand werden daar bij een reddingsoperatie 7 kinderen bevrijd.

0:47

Kom & laat je inspireren
Kom donderdagavond 14 november naar de MudRaise Impact Night in Hilversum. Laat je inspireren door Will Lathrop van IJM Ghana, die verhalen komt vertellen over het gevecht tegen kindslavernij op het Voltameer in Ghana. Will deed mee aan de eerste editie van de MudRaise en kan dus als geen ander vertellen wat de impact van jouw deelname is. Dus kom, laat je inspireren, motiveren en stel al je vragen! We ontmoeten je graag in Hilversum.

Until all are free.

"Deze kinderen beginnen om vier uur in de ochtend. De vergoeding die ze krijgen is een hongerloontje. Ze kunnen niet naar school, hebben niet de beschikking over eventuele medicijnen. Terwijl velen kampen met ziektes als malaria en de wormziekte.”

Voor wie?
Voor iedereen, maar dan ook iedereen! Of je nou deelnemer of volunteer was bij een van de MudRaise edities, IJM supporter bent, nog nooit van IJM of de MudRaise gehoord hebt maar graag meer wilt weten over IJM’s impact in Ghana: Welkom!

Wanneer? Donderdag 14 november 2019 van 19:30 - 22:00 uur
Waar? Oude Amersfoortseweg 79, Hilversum
Kosten?
Geen

Programma:
19.30 uur | Inloop
20.00 uur | Will vertelt
21.00 uur | MudRaise Celebration
21.30 uur | Borrel
22.00 uur | Einde

U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up