shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

.

#IKBAS

Slavernij is met meer dan 40 miljoen slachtoffers de wereld nog niet uit. Nog niet… Want het is hoog tijd dat we deze misdaad niet langer pikken. Geen mens hoort te leven in angst voor zijn ‘eigenaar'. Kinderen horen niet als seksslaaf achter een webcam te zitten. Vrouwen mogen niet worden uitgebuit in een kledingfabriek. Mannen mogen niet onder dwang te werk worden gesteld in steenfabrieken.

Wie geen drank drinkt tijdens een feest zodat hij/zij kan rijden, is de BOB. Iemand die geen vlees eet, noem je vegetariër. Maar hoe noem je iemand die “slaafvrije” producten wil kopen?

Vanaf nu is de naam er. Dat is BAS. #IKBAS staat voor: Ik Bevrijd Alle Slaven.

#IKBAS staat voor bewustzijn van het onrecht dat slavernij heet. Voor een duidelijke keuze niet langer mee te werken aan deze misdaad. Voor het verlangen alle slaven te bevrijden.

#IKBAS. Ik Bevrijd Alle Slaven.
#IKBAS. Dus roep ik het uit!
#IKBAS. Dus let ik op welke kleding ik aantrek.
#IKBAS. Dus kijk ik bewust naar welke spullen ik in huis haal.
#IKBAS. Dus kom ik in actie tegen slavernij.

#IKBAS in 3 stappen:

1. Koop bewust

Als consumenten hebben we macht. Wanneer je niet weet of er geen slaven hebben gewerkt aan een product of merk, vraag het dan.

Check Project CeCe voor een overzicht van winkels en merken:

Ontdek meer

2. Stop slavernij bij de bron

Slavernij en uitbuitig moet bij de bron worden aangepakt. IJM zoekt uit waar slaven worden vastgehouden, bevrijdt de slachtoffers en klaagt daders aan in de rechtbank.

Word deel van dit reddingswerk als Freedom Partner.

Freedom Partner

3. Verhef je stem

Er verandert niets door bewustwording alleen. Maar er zal ook niets gebeuren wanneer wij hier niet mee beginnen. Jouw stem is belangrijk. Gebruik het om je netwerk te laten weten dat slavernij nog bestaat.

Laat je inspireren:

TED Talk Gary Haugen
U kunt vandaag redding mogelijk maken.

Met uw gift vecht u mee tegen slavernij, geweld en onrecht wereldwijd. Samen kunnen we een einde maken aan slavernij.

Word deel van IJM's reddingsteam als Freedom Partner.

Uw maandelijkse gift stelt onze teams in staat kwetsbare kinderen en gezinnen te bevrijden, naast hen te staan om hun leven weer op te bouwen én criminelen voor de rechter te slepen.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up