shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

.

#IKBAS

Slavernij is met meer dan 40 miljoen slachtoffers de wereld nog niet uit. Nog niet… Want het is hoog tijd dat we deze misdaad niet langer pikken. Geen mens hoort te leven in angst voor zijn ‘eigenaar'. Kinderen horen niet als seksslaaf achter een webcam te zitten. Vrouwen mogen niet worden uitgebuit in een kledingfabriek. Mannen mogen niet onder dwang te werk worden gesteld in steenfabrieken.

Wie geen drank drinkt tijdens een feest zodat hij/zij kan rijden, is de BOB. Iemand die geen vlees eet, noem je vegetariër. Maar hoe noem je iemand die “slaafvrije” producten wil kopen?

Vanaf nu is de naam er. Dat is BAS. #IKBAS staat voor: Ik Bevrijd Alle Slaven.

#IKBAS staat voor bewustzijn van het onrecht dat slavernij heet. Voor een duidelijke keuze niet langer mee te werken aan deze misdaad. Voor het verlangen alle slaven te bevrijden.

#IKBAS. Ik Bevrijd Alle Slaven.
#IKBAS. Dus roep ik het uit!
#IKBAS. Dus let ik op welke kleding ik aantrek.
#IKBAS. Dus kijk ik bewust naar welke spullen ik in huis haal.
#IKBAS. Dus kom ik in actie tegen slavernij.

#IKBAS in 3 stappen:

1. Koop bewust

Als consumenten hebben we macht. Wanneer je niet weet of er geen slaven hebben gewerkt aan een product of merk, vraag het dan.

Check Project CeCe voor een overzicht van winkels en merken:

Ontdek meer

2. Stop slavernij bij de bron

Slavernij en uitbuitig moet bij de bron worden aangepakt. IJM zoekt uit waar slaven worden vastgehouden, bevrijdt de slachtoffers en klaagt daders aan in de rechtbank.

Word deel van dit reddingswerk als Freedom Partner.

Freedom Partner

3. Verhef je stem

Er verandert niets door bewustwording alleen. Maar er zal ook niets gebeuren wanneer wij hier niet mee beginnen. Jouw stem is belangrijk. Gebruik het om je netwerk te laten weten dat slavernij nog bestaat.

Laat je inspireren:

TED Talk Gary Haugen
  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up