shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer


Vecht mee tegen kindermisbruik

19 november 2020: IJM’s eerste Justice Concert!

Dit concert organiseren we samen met het vrouwenmagazine Eva. Onder meer Joke Buis, Chesron, Eline Bakker en Christiana Bohorquez treden op. Naast muziek en aanbidding delen we verhalen over het reddingswerk van IJM.

Start
20.00 uur

Kijk mee via: www.justiceconcert.nl

Cassie werd weggelokt

Een kennis lokte Cassie mee uit haar geboortedorp naar Manila, hoofdstad van de Filipijnen. Daar werd ze jarenlang misbruikt voor online seksshows. Beelden van Cassie gingen de hele wereld over. Cassie: “Ik moest opdrachten uitvoeren voor de webcam. Als ik weigerde, sloegen ze mij. Dag na dag ging het misbruik door. Bijna vijf jaar lang. Ik kon maar één ding denken: ik wil dood.”

Bekijk haar verhaal:

2:48

Het probleem groeit

Op de Filipijnen zijn vele duizenden kinderen het slachtoffer van misbruik voor de webcam. Door hun ouders of andere familieleden worden ze gedwongen om uit de kleren te gaan en opdrachten van ‘klanten’ uit te voeren. Die klanten komen vaak uit westerse landen als Nederland.

Hoe leidt de coronacrisis tot een toename van het online misbruik van kinderen?

1. Aanbod is toegenomen

Kinderen blijven thuis van school. Criminele groepen en gezinnen in armoede zoeken naar nieuwe vormen van inkomen.

2. Vraag is toegenomen

Wereldwijd leidt de coronacrisis tot een enorme toename in de vraag naar pornografisch materiaal. Dit geldt ook voor materiaal dat seksueel misbruik van kinderen live in beeld brengt.

International Justice Mission strijdt tegen onrecht wereldwijd.

Dit is ons plan om kindermisbruik uit te roeien:

Word deel van dit plan. Word deel van IJM's reddingsteam.

“Mensen gebruiken kinderen niet alleen om uit armoede te ontsnappen, maar omdat het simpelweg een gemakkelijke manier is om geld te verdienen.

De weg om misbruik van kinderen voor cyberseks aan te pakken, is effectieve wetshandhaving. Seksueel geweld tegen kinderen moet worden aangepakt. Daders moeten worden gestraft. Kinderen worden beschermd als potentiële daders zich niet langer aan deze misdaad durven te wagen, omdat ze de kans lopen in de gevangenis te eindigen.”

Sam Inocencio Advocaat en directeur van IJM Filipijnen

EVA en IJM slaan de handen ineen

Ons doel: zoveel mogelijk kinderen bevrijden. Help je mee?

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Gegevens

Uw donatie:

  1. 1
  2. 2
  3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up