shield arrow-simple-alt-top arrow-simple-alt-left arrow-simple-alt-right arrow-simple-alt-bottom facebook instagram linkedin medium pinterest rss search-alt shaper twitter video-play arrow-long-right arrow-long-left arrow-long-top arrow-long-bottom arrow-simple-right arrow-simple-left arrow-simple-bottom readio arrow-simple-top speaker-down plus minus cloud hb pin camera globe cart rotate Group-35 star edit arrow-top arrow-right arrow-left arrow-bottom check search Close square speaker-up speaker-mute return play pause love new-tab equalizer

Slavernij; ketenen die (nog) niet verbroken zijn

Tijdens het Herdenkingsjaar Slavernijverleden staat het Nederlands Koninkrijk stil bij onze pijnlijke geschiedenis. Welke rol hebben wij gespeeld in de uitbuiting van anderen? En hoe doen wij recht aan de nazaten van de tot slaaf gemaakten? Ook wij kijken in dit boek terug. 

En we kijken naar het nu. Nog steeds worden wereldwijd miljoenen kinderen, vrouwen en mannen uitgebuit, mishandeld en misbruikt in moderne slavernij. Kunnen we spijt betuigen van onze rol in het slavernijverleden en tegelijk onze ogen sluiten voor de misdaden die vandaag de dag worden begaan? 

Journalist Wilfred Hermans interviewde zeven vrouwen en mannen die op hun manier betrokken zijn bij het slavernijverleden en moderne slavernij. Aan het woord komen: 

 • Godwin Arhin 
 • Don Ceder 
 • Bianca Groen Gallant
 • Caroly Houmes 
 • Linda Nooitmeer 
 • Martijn Stoutjesdijk
 • Ruben Vlot 

Slavernij; ketenen die (nog) niet verbroken zijn

Dank voor uw belangstelling voor het boekje ‘Slavernij; ketenen die (nog) niet verbroken zijn’. U kunt het hieronder gratis aanvragen. Wanneer u uw gegevens invult, zorgen wij dat het boek uw kant op komt.

Adresgegevens

Het fysieke boek wordt alleen verstuurd naar adressen in Nederland en België. Als u woonachtig bent in een ander land, ontvangt u een digitale versie van het boek via e-mail.

We zouden op termijn graag een keer telefonisch met u doorpraten over het werk van IJM.

We zijn benieuwd hoe u op de hoogte bent gebracht van dit boek. Is dit via:

Bedankt voor uw aanvraag van het boek Slavernij: ketenen die (nog) niet verbroken zijn! Zodra het boek gedrukt is, sturen we het naar u op. We wensen u veel inspiratie toe bij het lezen van dit boek.

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Doneer en geef bescherming tegen geweld, uitbuiting en slavernij.

Uw gift maakt het mogelijk om slachtoffers te bevrijden en nazorg te geven, daders veroordeeld te krijgen en rechtssystemen te versterken.

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Gegevens

Uw donatie:

 1. 1
 2. 2
 3. 3

Betaalmethode

Uw donatie:

Selecteer een betaalmethode:

Door dit vakje aan te vinken, geef ik International Justice Mission Nederland toestemming om via SEPA-incasso het toegezegde bedrag maandelijks van mijn rekening af te schrijven en om de ingevulde gegevens hiervoor te gebruiken. Gegevens worden niet verstrekt aan derden.

Vorige

U doneert eenmalig.

Login

Donor Portal

Review your giving, tax statements and contact info via the IJM Donor Portal.

please sign in
Email Sign Up
Get updates from IJM on stories from the field, events in your area and opportunities to get involved.
sign up