VELDKANTOOR JURIDISCHE ZOMERSTAGE: ‘SUMMER LEGAL’

2-3 maanden voor rechtenstudenten, minimaal in bezit van Propedeuse

Voor actuele aanmeldingsdata zie website HQ.

De juridische zomerstage ‘Summer Legal’ geeft rechtenstudenten de mogelijkheid om te werken in een van onze veldkantoren. Bij deze stage doe je ervaring en kennis op over internationaal recht en beleid die de rechten beschermen van hen die slachtoffer zijn van geweld, onderdrukking en mensenrechtenschendingen.

Het programma van IJM’s juridische zomerstage biedt een kennismaking met alle aspecten van juridische werk en helpt deelnemers met het ontwikkelen van juridische onderzoeksvaardigheden, het schrijven van memoranda en voorbereiden van documentatie van juridische processen. IJM stagiairs krijgen de unieke kans om deel uit te maken van teams van Christelijke advocaten in Afrika, Zuid-, en Zuid-Oost Azië en Latijns Amerika om te helpen bij de bescherming van cliënten die slachtoffer zijn van sekshandel, slavernij, verkrachting, illegale detentie, politiegeweld en illegale landonteigening. De omvang van de veldkantoren varieert van 10 tot 60 medewerkers.

Opleiding
Kandidaten moeten ten minste het eerste jaar van hun Universitaire opleiding rechten succesvol hebben afgerond met een Propedeuse.

Christelijk geloof
IJM verwacht van alle trainees en stagiairs dat zij een christelijk geloof.

In alle veldkantoren is Engels de voertaal, behalve de kantoren in Latijns Amerika. Van kandidaten voor de kantoren in Guatemala of Bolivia wordt verwacht dat zij een voldoende beheersing van de Spaanse taal hebben.

De meeste veldkantoren bieden de mogelijkheid voor een stageplek. IJM selecteert de meest geschikte kandidaat en bepaald dan de specifieke opdrachten gebaseerd op interesses van de kandidaat en noden van het kantoor. De stage zal bestaan uit een vijfdaagse 40-urige werkweek.

Kandidaten die geselecteerd worden om deel te nemen aan een programma worden onderworpen aan een achtergrondcheck op veiligheid vooraf aan de stage.

IJM Oriëntatieweek
Het programma begint met een verplichte oriëntatieweek op IJM’s hoofdkantoor in Washington, D.C. De sessies worden geleid door IJM’s senior leiders en werknemers. In deze week leren nieuwe stagiairs over IJM’s geschiedenis, geestelijke fundamenten, bedrijfsfilosofie, juridische en onderzoeksstrategieën en de huidige operaties die wereldwijd worden uitgevoerd. operations. Uitzending naar het betreffende veldkantoor begint gelijk na afloop van de orientatieweek’.

Huisvesting, reis en veiligheid
De IJM medewerkers zullen stagiaires assisteren met het vinden van passende huisvesting in de buurt van het veldkantoor. De stagiair wordt opgehaald van het vliegveld en wegwijs gemaakt worden in de nieuwe omgeving en cultuur. Het reizen en wonen in een ontwikkelingsland vraagt van de stagiair veiligheidsmaatregelen en oplettendheid op risico’s. Vanuit IJM zal een nieuwe stagiair hier in getraind en ondersteund worden.

Kosten
Voor het meewerken aan het werk van IJM door middel van een zomerstage is geen vergoeding beschikbaar. Door middel van fondswerving via kerk en persoonlijk netwerk zijn alle stagiairs succesvol gebleken in het voorzien van de kosten. We moedigen sollicitanten aan om het programma als een mogelijkheid te zien die professionele vaardigheden biedt ter voorbereiding van een carrière of vervolgstappen.

Stagiairs zijn verantwoordelijk voor alle bijkomende kosten die de stage bij IJM met zich mee brengt. Kosten bestaan uit:

  • Huisvesting en reiskosten in en naar Washington, D.C. voor IJM|Orientation;
  • Reis- en ziektekostenverzekering en benodigde vaccinaties;
  • Paspoort, visa en werkvergunningskosten;
  • Reiskosten naar het toegewezen veldkantoor;
  • Algemene maandelijkse leefkosten gedurende de tijd bij het veldkantoor;
  • Andere algemene leef- en vrijetijdskosten.