STAGE HOOFDKANTOOR IJM

Op basis van academisch semester (3-4 maanden) voor huidige (HBO/WO) studenten

Voor actuele aanmeldingsdata zie website HQ.

De stage in Washington D.C geeft de mogelijkheid om onderdeel te zijn van IJM’s hoofdkantoor. Stagiaires draaien mee in het voortdurende werk van rechtsbescherming van slachtoffers van geweld of onderdrukking en mensenrechtenschending.

IJM stages bieden een unieke kans voor professionele ontwikkeling en geestelijke groei. Een stageplek bij IJM geeft mogelijkheden voor het nastreven van loopbanen binnen disciplines als public relations, recht, christelijke bediening, politie en rechtshandhaving, bedrijfskunde, sociaal werk, of in het algemeen non-profit of internationaal werk. Het programma biedt stagiairs een mogelijke om hun individuele gaven te ontplooien en nieuwe vaardigheden te leren gedurende hun werkperiode bij IJM’s hoofdkantoor.

Opleiding
Voor de meeste stagiairs is een stage bij het hoofdkantoor een strategische stap ter voorbereiding op een masteropleiding of het begin van een carrière. Er zijn mogelijkheden voor studenten van allerlei opleidingen, niveaus en -fasen. Sollicitanten moeten minstens twee jaar vervolgonderwijs hebben genoten; de meeste stageplekken worden gevuld door studenten in de laatste fase van hun studie.

Christelijk geloof
IJM verwacht van alle trainees en stagiairs dat zij een volwassen christelijk geloof hebben.

Huisvesting en reis
De IJM medewerkers zullen stagiaires assisteren met het vinden van passende huisvesting in de buurt van het hoofdkantoor. De stagiair wordt opgehaald van het vliegveld en wegwijs gemaakt worden in de nieuwe omgeving en cultuur.

Security Background Check
Kandidaten die geselecteerd worden om deel te nemen aan een programma worden onderworpen aan een achtergrondcheck op veiligheid vooraf aan de stage.

Programmaonderdelen
IJM Oriëntatieweek: Het programma begint met een verplichte oriëntatieweek op IJM’s hoofdkantoor in Washington, D.C. De sessies worden geleid door IJM’s senior leiders en werknemers. In deze week leren nieuwe stagiairs over IJM’s geschiedenis, geestelijke fundamenten, bedrijfsfilosofie, juridische- en onderzoeksstrategieën en de huidige operaties die wereldwijd worden uitgevoerd.

Werktijden
Deze stage verwacht de inzet van een 40-urige werkweek, en DC stagiairs werken van 8:30 en 17:30 van maandag tot vrijdag. Stagiairs krijgen vijf vrije dagen in de gehele stageperiode.

Mentoring
Elke stagiair is gekoppeld aan een IJM personeelslid om elkaar regelmatig te ontmoeten. In deze gesprekken zullen mentoren geestelijk advies en loopbaanbegeleiding geven en helpen het meeste uit hun programma te halen.

Seminars
IJM biedt regelmatig seminars aan om onderwijs te geven in onderwerpen zoals CV- en sollicitatie strategieën, spreken in het openbaar, projectcoördinatie, geestelijke groei, voorbereiding voor promoveren of advocatuur, loopbaanbegeleiding en meer.

Gebed
IJM personeel en stagiaires beginnen elke dag in stilte en komen dagelijks samen tijdens het gezamenlijke gebedsmoment om te bidden voor bekrachtiging en bescherming van IJM teamleden wereldwijd. Stagiairs nemen ook deel aan de driemaandelijkse retraite, een dag waar IJM pauzeert om uitgebreid te bidden, reflecteren, samen te komen en te aanbidden.

Andere activiteiten
Stagiairs nemen deel aan gesponsorde maatschappelijke evenementen, advocacy evenementen en lunchsessies met IJM personeel om diverse onderwerpen te bediscussiëren rondom persoonlijke en professionele groei.

Kosten
Alle stageplekken zijn onbetaald. We moedigen sollicitanten aan om de stage als een mogelijkheid te zien die professionele vaardigheden biedt ter voorbereiding van een carrière of vervolgstappen. Fondsenwerving is een mogelijkheid om de kosten voor je reis naar Washington D.C. en maandelijkse leefkosten te bekostigen.