Jan Willem Vink

Marketing Specialist

"Ik werk sinds augustus 2021 bij IJM. Ik woon in Rhenen en ben getrouwd met Kathy. Binnen het mobilisatie-team ben ik verantwoordelijk voor de fondsenwervende campagnes en de relaties met ambassadeurs.

Ik ben opgegroeid in een gezin waar we al vroeg de realiteit meekregen van kinderen die opgroeien in gebrokenheid. Mijn vader gaf leiding aan een kinderhuis in Belgiƫ. In de loop der jaren heb ik daar in mijn werk ook steeds meer gestalte aan mogen geven. Over de hele wereld heb ik mogen wat het betekent om in armoede te leven. Kathy en ik hebben destijds heel bewust gekozen voor een trouwtekst uit Jesaja 58.

'Is dit niet het vasten dat ik verkies: misdadige ketenen losmaken.
De banden van het juk ontbinden.
De verdrukten bevrijden en ieder juk verbreken.'

Mijn werk bij IJM voegt weer nieuwe dimensies toe aan deze reis van gerechtigheid. Het laat de meer donkere kanten van het leven van de allerarmsten zien, mensen die vastzitten in slavernij en slachtoffer zijn van geweld. Als je iemand tegenkomt die honger heeft, dan kun je die te eten geven. Maar recht zoeken voor de allerarmsten is niet zonder risico. Ik ben dankbaar voor een organisatie te mogen werken die daar zijn missie van heeft gemaakt."