Henk Jan Kamsteeg

Storyteller

Henk Jan studeerde Journalistiek en werkte voor diverse bladen, zoals Leadership, een vakblad voor leidinggevenden. Daarnaast werkte hij voor een trainingsbureau op het gebied van leiderschap.
In 2011 kwam Henk Jan in aanraking met IJM doordat hij voor Leadership een interview hield met IJM-oprichter Gary Haugen. In 2012 trad Henk Jan in dienst bij IJM. Daarnaast richtte hij zijn eigen trainingsbureau op: Proistamenos. Hij schreef enkele boeken, zoals Dienend Leiderschap, De kracht van het compliment, Spreken met Passie, Inclusief Leiderschap en voor IJM Een plaag van geweld.

‘Mijn persoonlijk mission statement is een positieve impact te hebben in de levens van anderen, waarbij ik geloof in de kracht van dienend leiderschap en storytelling. Mijn rol als storyteller bij IJM sluit hier geweldig bij aan. Het onrecht dat de armsten wordt aangedaan, blijft mij raken. En de effectieve aanpak van onze collega’s in het veld blijft mij inspireren. De afgelopen jaren mocht ik diverse kantoren van IJM bezoeken. Elke keer raakte ik weer onder de indruk van het werk dat wordt verricht. Zonder overdrijven, kan ik stellen dat IJM daadwerkelijk samenlevingen verandert door leiderschap te tonen in de strijd tegen de plaag van geweld tegen de armsten! Ik ben oprecht een bevoorrecht mens dat ik hierin vanuit Nederland een kleine, dienende rol mag vervullen. Until all are free!’