Ane de Vos

Partnerships & Advocacy

Ane de Vos is bij IJM verantwoordelijk voor het werk van het team Partnerschappen & Advocacy.
Van jongs af aan heeft Ane interesse in armoede en ontwikkelingssamenwerking. Na zijn studie Technische Bedrijfskunde aan de Universiteit Twente en enkele verre reizen ging hij werken bij ontwikkelingshulporganisaties en woonde in Indonesië, in conflictlanden als Congo en Burundi en reisde ook veel naar andere conflictgebieden in de wereld. Hij zag veel ongelijkheid, enorm veel onrecht en ook de voortdurende strijd van de ‘gewone man of vrouw’ om het hoofd boven water te houden, met steeds weer nieuw geweld en zinloze conflicten. Soms om bijna moedeloos van te worden. Is er dan geen recht in deze wereld??

Als landendirecteur en manager is hij zich steeds meer gaan richten op fondsenwerving bij instituten zoals diverse overheden, de EU, de VN en andere grote donoren. Maar af en toe is het goed een project te bezoeken om zich weer te realiseren waar het echt om draait:
“De gewone man of vrouw die hulp nodig heeft, die verdrukt raakt in de machinerieën van de machtigen, die moet je in de ogen kunnen kijken zodat je weet waarom je dit werk doet.

Micha 6:8 is voor mij een van de leidende teksten, maar er staat zoveel meer over recht en gerechtigheid in de Bijbel en die drijven mij om een steentje bij te dragen.”

Ane houdt van reizen, van het onderweg zijn, van ontmoetingen met mensen. Maar ook van ruige landschappen en vergezichten. Om dat een beetje te voeden in het platte Nederland lopen hij en zijn vrouw de Klompenpaden: een beetje off the beaten track maar dan in Nederland. De bedoeling is om ze allemaal te gaan lopen, ze zijn nu bij de letter ‘E’. En daarna komen vast de Lange Afstand Wandelingen…
“Heerlijk om even los te komen van de moeilijke kanten in deze wereld en te genieten van wat God geeft in de natuur.”