Roemenie

Roemenie


Met onze achterban konden wij de afgelopen jaren duizenden slachtoffers van geweld hun vrijheid teruggeven. Niet langer hoeven zij te werken als slaaf of worden zij misbruikt in de commerciële seksindustrie. We kunnen niet genoeg benadrukken dat wij dit reddingswerk samen mogelijk maken. Ieder met zijn eigen talenten en middelen.

In 2018 willen wij ons werk uitbreiden. Zo hebben wij als doel om in onze strijd tegen mensenhandel een kantoor in Roemenië te openen. Ook hiervoor hebben wij uw steun nodig.

Hoe meer financiële middelen wij hebben, hoe meer wij samen kunnen doen om mensenhandel te stoppen. Ook in Roemenië!

Doet u mee? Maak dan een gift over ovv Roemenië. >>

 

Veel gestelde vragen over ons nieuwe kantoor in Roemenië:

Welk type casework gaat IJM in Roemenië uitvoeren?
IJM zal in Roemenië de strijd aangaan tegen de handel van vrouwen in de seksindustrie.

Waarom Roemenië?
Roemenië is een van de landen in Europa waar veel mensenhandel plaatsvindt. Het gaat dan niet alleen om Roemeense vrouwen, maar ook om vrouwen in nabijgelegen landen die via Roemenië verhandeld worden voor de seksindustrie.
IJM doet altijd grondig onderzoek naar de ernst van het onrecht in een land en of wij hier in samenwerking met lokale autoriteiten effectief verschil kunnen maken. 

Betekent dit dat IJM ook vrouwen in Nederland uit de mensenhandel zal bevrijden?
In Nederland doen wij geen bevrijdingswerk. Wel zullen wij nauw samenwerken met Nederlandse organisaties en autoriteiten in de strijd tegen mensenhandel. Daar waar partnerschap effectief is, zullen wij die altijd zoeken en onze expertise die wij in andere landen hebben opgedaan, delen.

Wat is er nodig om een kantoor in Roemenië te beginnen?
We hebben al onderzoek gedaan en we kunnen aan de slag om vrouwen in Roemenië te beschermen tegen geweld. Het is nu een kwestie van voldoende financiele middelen voor handen hebben om in actie te komen. 

 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden