Gerechtigheid voor dochtertje

zondag 17 maart 2013

Na een rechtszaak van een jaar, zag een moedige Keniaanse moeder eindelijk gerechtigheid voor haar jonge dochter. De man die haar 11-jarige meisje had verkracht, moet de rest van zijn leven de gevangenis in.

Het was kort voor haar elfde verjaardag in december 2011 dat Mumbua* van huis ging om melk te kopen. Op weg naar de winkel werd ze overvallen door een buurman, die haar van de weg sleurde en haar vervolgens verkrachtte.

Toen Mumbua niet thuiskwam, begon haar broer een zoektocht. Hij hoorde haar schreeuwen en zag de buurman wegrennen. Samen met zijn broer achtervolgde hij hem en brachten hem naar de politie.

Met behulp van IJM werd een zaak tegen de buurman voorbereid. Al snel kwamen zij erachter dat de dader lid was van een gewelddadige bende. Toen de broers in de rechtszaak tegen de dader moesten getuigen, waren zij verdwenen. Later bleek dat zij met de dood bedreigd werden als zij hun mond zouden opendoen.

De moeder van Mumbua liet zich niet bang maken en zette de strijd voort. IJM stond moeder en dochter al die tijd bij. Op 12 maart werd het gevecht om rechtvaardigheid beloond. De dader kreeg een levenslange gevangenisstraf opgelegd.

* Omwille van haar privacy is een andere naam gebruikt

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden