Training voorgangers in sloppenwijk

dinsdag 4 juni 2013

De families uit Korogocho, een van de grootste sloppenwijken in Nairobi, Kenia, leven in een praktisch wetteloze wijk. Met meer dan 100.000 inwoners samengepakt in een gebied van enkele vierkante kilometers is Korogocho overbevolkt en gevaarlijk. Volgens onderzoek is 44 procent van de bevolking ooit slachtoffers geweest van geweld en / of seksueel misbruik. Slechts 5 procent van de bevolking zegt vertrouwen te hebben dat de politie een eind aan het geweld kan maken.

IJM trainde onlangs 15 voorgangers uit Korogocho en andere sloppenwijken over de aanpak van geweld. Als kerkleiders weten hoe zij gewelddadige misdaden kunnen rapporteren aan de politie en hen ervan kunnen overtuigen in actie te komen, kunnen zij een nog belangrijkere rol spelen in hun gemeenschap.

Opkomen voor recht in een wijk als Korogocho is niet gemakkelijk. Volgens een van onze IJM-medewerkers is ingrijpen vaak ronduit gevaarlijk. “Mijn gebed is dat deze voorgangers het risico durven te nemen en blijven geloven dat zij deel uitmaken van Gods plan voor Korogocho.”

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden