Buurjongen Micaela krijgt 23 jaar gevangenisstraf

donderdag 29 augustus 2013

Eindelijk was het deze maand zo ver: de buurjongen die Micaela* vanaf haar zesde (!) negen jaar lang stelselmatig verkrachtte en haar twee abortussen liet plegen, kreeg een gevangenisstraf van 23 jaar.

Micaela, nu 18, groeide op in een arm gezin in het plaatsje El Alto, Bolivia. Haar leven bestond uit voortdurende angst voor haar buurjongen. Toen hij haar voor een derde keer dwong een abortus te plegen, vluchtte ze. Na een paar weken vertelde zij haar moeder wat haar al die jaren was aangedaan. Samen gingen zij naar de politie. Duidelijk werd dat Micaela zorg en een advocaat nodig had. Beide kon zij niet betalen. De politie bracht haar in contact met IJM. Niet langer stond zij er nu alleen voor.

Terwijl IJM begon aan een langdurige rechtszaak tegen de dader, overleed Micaela’s zoontje van 1 aan een ziekte. De volgende klap voor de tiener.

De overwinning in de rechtszaak is voor Micaela een bevestiging dat wat haar vanaf haar zesde was aangedaan, een grove misdaad was. Mede door de intensieve therapie die zij de afgelopen jaren van IJM kreeg, kan zij nu haar middelbare school afronden en heeft volgens haar counselor geleerd weer van anderen én van zichzelf te houden.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden