Weerzien twee gescheiden families

zondag 2 december 2012

IJM heeft afgelopen week lokale autoriteiten geholpen enkele families te bevrijden uit slavernij. Ze werden vastgehouden in twee rijstfabrieken. De bevrijding betekende het weerzien van twee gescheiden families.

Bij de eerste reddingsoperatie werden de kinderen, vrouwen en mannen direct gevonden. Bij de tweede fabriek waren de slaven nergens te vinden. De eigenaar van de fabriek was getipt en had hen verstopt. IJM vond hen uiteindelijk weggestopt in de struiken.

Eenmaal bevrijd en ver weg van de bedreigingen van hun ‘eigenaren’, durfden de slaven hun verhaal te doen. Twee broers, die op verschillende lokaties werden vastgehouden, werden bij elkaar gebracht. Hetzelfde gold voor een vader en zijn dochter.

Tien slaven kregen een vrijheidcertificaat, waarmee zij officieel vrij werden verklaard en recht kregen op een vergoeding van de overheid. IJM zal hen verder bijstaan in het opbouwen van een nieuw leven.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden