Groep meisjes bevrijd

vrijdag 17 mei 2013

Het was na middernacht. Een agent sprak de groep meisjes toe. “Jullie worden niet langer onderdrukt.” Hij moedigde hen aan te dromen van een nieuw leven. In vrijheid. Die avond waren zij bevrijd uit verschillende bordelen in Phnom Penh, Cambodja.

De afgelopen tien jaar heeft IJM veel bereikt in Cambodja. Toen IJM begon, werden meisjes van net 5 jaar jong in het openbaar verkocht voor seks. Maar mede dankzij de inzet van de lokale overheden, is de gemiddelde leeftijd omhoog gegaan en zijn er nauwelijks minderjarige meisjes meer te vinden. “Het is voor de mensenhandelaren een te riskante onderneming geworden,” legt een medewerkster van IJM uit.

Eerder dit jaar begon IJM met een onderzoek naar enkele bordelen. Wij ontdekten meisjes van 16 en 17 jaar die werden verkocht. Samen met de politie deed IJM op 24 april een inval. Vier minderjarige meisjes werden samen met enkele andere jonge vrouwen bevrijd. Allen krijgen nu hulp in nazorgtehuizen.

IJM begint een zaak tegen twee verdachten en de politie heeft dezelfde nacht nog drie bordelen waar de meisjes uit bevrijd waren voorgoed gesloten.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden