4 meisjes bevrijd uit appartement

woensdag 24 juli 2013

Vorige week hadden wij het nieuws dat 5 jongetjes waren bevrijd uit een hotel in Cebu, De Filipijnen, waar zij werden misbruikt door een Australiër. Vandaag kunnen wij melden dat vier meisjes in dezelfde stad zijn bevrijd uit een appartement waar zij door een andere Australiër seksueel werden misbruikt.

Melinda* (14) was een van de bevrijde meisjes. Toen haar familie door gebrek aan geld haar niet meer naar school kon laten gaan, werd zij in contact gebracht met de Australiër die haar beloofde goed voor haar te zorgen. In plaats daarvan, begon het misbruik direct. De afgelopen zes maanden verkrachtte hij haar bijna iedere dag. Ook werd ze gedwongen seksuele handelingen te verrichten voor foto en filmmateriaal dat de man online verkocht. De meisjes vertelden dat ze werden gedwongen drugs te gebruiken. Ook zaten ze onder de blauwe plekken.

Bij de arrestatie van de man vond de politie 13.000 foto’s en videos en illegale drugs in het appartement. De meisjes worden inmiddels opgevangen en de man zit samen met een andere verdachte vast. IJM zal een zaak tegen hem ondersteunen.

* Omwille van haar privacy is dit niet haar echte naam.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden