7 jonge vrouwen bevrijd

dinsdag 19 maart 2013

Twee verdachten werden gearresteerd bij een reddingsoperatie waarbij zeven jonge vrouwen werden bevrijd uit een bar waar zij werden verhandeld voor seks. IJM assisteerde de Mandaue City Police bij de operatie, mede door de slachtoffers duidelijk te maken dat de politie er was om hen in veiligheid te brengen. De meisjes waren door list en bedrog naar de bar gelokt, waar zij tegen hun wil werden verkocht om seks te hebben met klanten.

In het verleden had IJM een training verzorgd aan de politie die nu de inval leidde.

Direct na de bevrijdingsoperatie werden de meisjes ondergebracht in HerSpace, een tijdelijk vluchtoord van de overheid. De slachtoffers zijn inmiddels thuis en hebben ieder een maatschappelijk medewerkster van IJM toegewezen gekregen.

IJM zal de meisjes blijven ondersteunen. Ook zal IJM lokale juristen bijstaan in de zaak tegen de verdachten. Verder zal IJM helpen in de zoektocht naar een van de bareigenaren die op de avond van de operatie was gevlucht.

(Op de foto een van de bevrijde meisjes in HerSpace.)

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden