Australiër gearresteerd

dinsdag 16 juli 2013

“De kinderen waren mijn vrienden die met mij in contact waren gekomen dankzij een andere vriend.” Veel meer wilde de Australiër niet zeggen nadat hij was gearresteerd op verdenking van seksueel misbruik van vijf jongetjes in de leeftijd van 10 tot en met 14 jaar in Cebu, De Filipijnen. Volgens een verslag in ‘Cebu Daily News’ wilde de professor geen antwoord meer geven op vragen en verborg hij zijn gezicht in zijn t-shirt.

Vrijdagavond werd de man gearresteerd, nadat de politie samen met IJM een inval had gedaan in het resort waar hij verbleef. In zijn kamer werden vijf jongetjes gevonden. Zij vertelden dat hij naaktfoto’s van hen had genomen en hen seksueel had misbruikt.

De politie hield de man al een tijdje in de gaten tijdens zijn reis door de provincie. Toen zijn vrouw, die deels met hem meereisde, naar een andere plaats ging, gebruikte de Australiër een 14-jarige jongen om andere jongetjes voor hem te regelen.

De jongetjes worden nu opgevangen en er zal een zaak tegen de verdachte worden begonnen.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden