Levenslange gevangenisstraffen

maandag 28 januari 2013

Twee mensenhandelaren uit De Filipijnen kregen afgelopen week een levenslange gevangenisstraf voor het verhandelen van minderjarige meisjes voor seks. IJM werkte sinds 2009 aan de zaak. Toen werden bij de bevrijding van vier meisjes uit een bar de daders opgepakt.

De meisjes waren 16 en 17 toen zij werden bevrijd. In een door een aquarium verlichte bar (soortgelijk als op de foto), werden de meisjes getoond aan klanten die vervolgens een meisje konden uitkiezen. Voor $35 kon een klant een meisje een uur lang misbruiken in een zogenoemde VIP-ruimte. Voor $135 kon hij haar naar elke willekeurige plaats meenemen om te verkrachten.

Met het besluit de daders levenslang te geven, liet de rechtbank zien duidelijk anders tegen dit soort misdaden aan te kijken dan voorheen. Niet langer wordt de schuld bij de meisjes zelf gelegd, maar bij de mensenhandelaren die hen te koop aanbieden.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden