Vrouw die meisjes te koop aanbood, gearresteerd

dinsdag 3 juni 2014

Na meer een jaar zoeken, hielp IJM bij het vinden van een vrouw die een uncoverjournalist van het Amerikaanse ABC’s Nightline minderjarige kinderen te koop aanbood voor seks. Acht meisjes werden bevrijd, van wie zeven minderjarig en de jongste slecht 11 jaar jong.

Begin 2013 benaderde een vrouw een reporter van ABC zonder dat zij wist met wie zij te maken had. Ze bood hem maagden te koop aan. Het afgelopen jaar heeft IJM samen met lokale autoriteiten de vrouw gezocht en haar toen wij haar vonden gevolgd. Eind mei kon zij worden gearresteerd en konden de meisjes worden bevrijd.


De meisjes waren bang, verlegen en in de war. Toch vertelden zij een voor een hoe zij door de vrouw werden gedwongen seks te hebben met klanten.

Maatschappelijk werkers van IJM bleven tijdens de verhoren van de politie bij de meisjes. Meer dan de helft van hen was 14 of jonger. Hun kinderlijke manier van doen was hartverscheurend. De volgende morgen sprak het jongste meisje van 11 uit hoe blij zij was met de bevrijding: “Het is goed dat er goede mensen zijn die kwamen om ons bij deze vrouw eg te halen. Gelukkig zijn wij nu vrij.”

De meisjes worden nu opgevangen, krijgen crisis counseling en zullen langdurig worden bijgestaan door onze medewerkers.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden