5 jaar vast in bordelen

donderdag 30 januari 2014

Eerder deze maand konden wij melden dat IJM had geholpen bij een reddingsoperatie in een bordeel in Mumbai, India. Inmiddels is meer bekend over de twee meisjes die wij hebben bevrijd.

Een van hen, naar wie wij op zoek waren, was een baantje aangeboden als serveerster. Maar in plaats daarvan werd zij opgesloten in een bordeel in de meest beruchte rosse buurt van Mumbai. Daar werd zij vijf keer per dag verkracht door klanten.

Het andere meisje, Ajita,*, was ook een leuke baan beloofd. Ze werd echter vanuit het zuiden van India verhandeld naar Mumbai. Daar zat zij vijf jaar (!) lang gevangen in verschillende bordelen.

Bij de actie om het eerste meisje te bevrijden, ontdekte IJM ook Ajita. Toen de eigenaren van een bordeel waar zij eerder vastzat, hoorden dat er een inval plaatsvond in een nabijgelegen bordeel, stopten zij Ajita in een kruipruimte. Daar zat zij zes uur lang vast.

De meisjes worden nu opgevangen in een tehuis voor slachtoffers van de sekshandel. Ze hebben medische zorg gekregen en zullen deelnemen aan een langdurig nazorgprogramma.

Bij de reddingsoperatie zijn vier verdachten gearresteerd. IJM zal een rechtszaak tegen hen beginnen.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden