Gevangenisstraf eigenaar bordeel

donderdag 29 mei 2014

Eind vorige week werden in Mumbai, India, een eigenaar van een bordeel en zijn manager veroordeeld tot een gevangenisstraf. Zij werden schuldig bevonden aan het uitbuiten van meisjes. Het bordeel is nu gesloten.

Dit gevecht om gerechtigheid begon 3 jaar geleden bij de bevrijding van drie jonge meisjes die in het bewuste bordeel werden verkocht voor seks. Drie jaar lang werden zij dagelijks door klanten verkracht. De meisjes vertelden dat zij elke dag gedwongen werden tussen de vijf en tien klanten te hebben.

De meisjes zijn de afgelopen jaren opgevangen. Twee van hen besloten tegen de daders te getuigen in de rechtbank. De veroordeling van de daders is een keerpunt voor de meisjes. De veroordeling is voor hen een bevestiging dat wat hen is aangedaan verkeerd was. Ook is het een boodschap aan de gemeenschap dat mensenhandelaren niet langer straffeloos hun gang kunnen gaan.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden