Lange strijd voor gerechtigheid

vrijdag 25 januari 2013

Twee jaar geleden werd een mensenhandelaar veroordeeld tot een gevangenisstraf voor het runnen van een bordeel waar minderjarige meisjes werden verkocht voor seks. Maar na een paar maanden gevangenisstraf kwam ze met borgtocht vrij. Direct ging zij in beroep tegen haar straf en begon tussendoor een nieuw bordeel.

Het team van IJM was geschokt toen zij hierachter kwamen. Ze hadden een sterke zaak tegen de vrouw, mede door een verklaring van Rupali*, een tiener die door haar werd vastgehouden en verkocht. Omdat er recht gedaan moest worden, beet IJM zich vast in de zaak. Deze maand besloot de rechter – na een lang en moeizaam proces – dat de dame alsnog de gevangenis in moest en haar zes jaar straf moest uitzitten.

“Het kan soms een lange strijd zijn om recht te doen aan de slachtoffers van mensenhandel,” aldus Sanjay Macwan, van IJM Mumbai. “Het vraagt veel doorzettingsvermogen om het recht uiteindelijk te zien zegevieren.”

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden