Kinderen van 5 gered uit steenfabriek

vrijdag 21 december 2012

De gezinnen kregen bij hun bevrijding een officieel vrijheidscertificaat. IJM zorgde voor voedsel. IJM zal de gezinnen de komende tijd blijven ondersteunen.

Gisteren werden 61 slaven bevrijd uit een steenfabriek in Bangalore. Onder hen waren kinderen van 5 (!) jaar jong die werden gedwongen te werken. De gezinnen moesten leven in tentjes, die bestonden uit een stuk plastic die over bamboestokken waren gehangen.

Toen IJM Bangelore ontdekte dat deze groep mensen gevangen werd gehouden en als slaven moesten werken, lichtte zij de politie in. De eigenaar van de fabriek kreeg echter lucht van de zaak. Het werd daarom een race tegen de klok om de gezinnen te kunnen bevrijden. 

Toen IJM samen met de politie op de plek aankwam, werden 8 kinderen vermist. De mannen en vrouwen vielen op de grond en smeekten bevrijd te worden en hun kinderen op te sporen. Uiteindelijk vertelde een medewerker van de fabriek waar de kinderen verstopt waren. 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden