Bordeel midden in winkelcentrum

donderdag 14 maart 2013

Eergisteren meldden wij al dat IJM heeft geholpen bij een bevrijdingsactie, waarbij vier jonge vrouwen werden bevrijd uit de sekshandel. Zij werden gevonden in een motel in Mumbai waar zij werden verkocht voor seks. Inmiddels zitten zij veilig in een opvanghuis.

IJM hielp de politie de meisjes te bevrijden uit een motel waar zij met grote regelmaat werden verkracht. Een van de meisjes vertelde de maatschappelijk werker van IJM dat zij tegen elke klant zei dat zij geen seks wilde. Er was slecht één man die haar weigering seks te hebben respecteerde en haar met rust liet.

Het motel was gelegen in een druk winkelcentrum in Mumbai. In de omgeving werd gewinkeld en zaken gedaan zoals overal. Maar klanten die uit waren op seks, wisten dat zij in het motel terecht konden en om een meisje konden vragen.

Op 11 maart werden bij de inval drie mannen gearresteerd, die nu in de gevangenis wachten op een formele aanklacht. De vier meisjes worden nu opgevangen en zullen zo lang zij nodig hebben de juiste nazorg krijgen.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden