In de val gelokt door verloofde

dinsdag 9 juli 2013

Een kleine maand geleden verliet Karishma* haar huis in Bangladesh. Ze dacht dat ze een man gevonden had die van haar hield en haar een nieuw leven zou geven. Maar hoe verder van huis Karishma kwam, hoe onzekerder haar toekomst werd.

Op 4 juli hielp het team van International Justice Mission in Mumbai, India, lokale politie bij de bevrijding van Karishma uit een bordeel. De avond ervoor was zij voor de eerste keer verkracht, dit als voorbereiding voor de klanten die vanaf de volgende dag voor haar ingepland stonden.

Karishma was door haar ‘verloofde’ in de val gelokt. Eenmaal aangekomen in Mumbai, dropte hij haar bij een vriend. Haar verloofde zei dat hij geldproblemen had en dat Karishma voor inkomsten moest zorgen. De man bij wie ze gebracht werd, was degene die haar verkrachtte, om haar ‘voor te bereiden’ op haar nieuwe werk.

De redding van Karishma was mogelijk dankzij een meisje die in mei uit hetzelfde bordeel gered was. Zij wilde – onder begeleiding van IJM en politie – terug om nog iets op te halen. Ter plaatse zagen zij Karishma, die was klaargezet voor haar eerste klanten. Maar in plaats van een klant, zag zij IJM die haar uit deze verschrikkelijke plaats bevrijdde. Nu wordt zij opgevangen in een nazorgtehuis en zal zij met de zorg van IJM werken aan herstel en aan een nieuwe toekomst.

* Omwille van haar privacy is dit niet haar echte naam.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden