Mooi feest bevrijde meisjes

donderdag 20 december 2012

De enthousiaste zaal kon niet wachten op de dansvoorstelling die op het punt stond te beginnen. Een politie-agent van de Criminal Investigations Department (CID) in West Bengal, India, heette iedereen van harte welkom. Een bijzondere gastheer die een bijzondere voorstelling aankondigde. Op het toneel verschenen 19 danseressen die allen overlevenden waren van de sekshandel.


De voorstelling was een eerbetoon aan de slachtoffers zelf en aan de duizenden meisjes die tot op heden wachten op hun bevrijding uit de bordelen waarin zij worden vastgehouden en dagelijks misbruikt.

Een van de danseressen legde na de show uit dat veel meisjes die eens verkocht werden voor seks, na hun bevrijding niet meer welkom zijn bij hun familie. “Maar ook wij hebben talenten die we mensen kunnen laten zien. Het was geweldig nu deze kans te krijgen.”

Volgens Smita Singh, directeur van een nazorgtehuis, was het meer dan zo maar een voorstelling. “Dit bewijst dat met de juiste aanmoediging, liefde en begeleiding slachtoffers van de ergste vorm van misbruik zelfvertrouwen kunnen terugwinnen en hun plek in de maatschappij kunnen terugvinden.”

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden