17 slaven bevrijd uit steengroeve

woensdag 17 juli 2013

Gisteren werden 19 slaven door International Justice Mission bevrijd uit een steengroeve (zoals op foto), in India. De slaven werden bruut mishandeld en zaten al 13 jaar gevangen. Hen werd niet toegestaan het terrein te verlaten. Enkele van de vrouwen werden gedwongen hun kinderen te baren in vieze hutjes op het terrein. De kinderen hadden nog nooit in vrijheid geleefd.

Ten tijde van het onderzoek dat IJM naar de omstandigheden van de slaven deed en werkte aan bewijsmateriaal van de misdaad tegen de slaven, werden zij steeds slechter behandeld. Hun ‘eigenaar’ weigerde hen zelfs iets uit te betalen, zodat zij geen eten meer konden kopen. De slaven leden honger terwijl zij zwaar werk moesten verrichten.

De bevrijde slaven zijn nu op een veilige plek in Bangalore, waar zij medische zorg krijgen. IJM zorgt nu dat de families een leven in vrijheid kunnen opbouwen door hen zorg te blijven bieden. De kinderen zullen voor het eerst van hun leven naar school gaan.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden