Verkocht vanuit huis

zaterdag 19 januari 2013

Op 8 januari ontving IJM Calcutta een telefoontje van de politie. Vermoeden was dat minderjarige meisjes vanuit een huis werden verkocht voor seks. Binnen een paar minuten was een team op weg naar de locatie. Een vrouw, die verdacht werd het bordeel te runnen, werd gearresteerd terwijl direct naar de meisjes werd gezocht. In de nauwelijks verlichte slaapkamers vond het team twee jonge vrouwen.

Enkele dagen later ontving IJM nog een telefoontje. Ook nu ging het om een bordeel in een gewoon huis. Nu vond het team twee mannen die twee meisjes vasthielden. Een van de meisjes zei dat ze verliefd was geworden op een van de mannen toen hij medicijnen voor haar zieke vader had gekocht. Vervolgens verkrachtte hij haar en dwong haar te doen wat hij wilde terwijl hij haar opsloot in het appartement. De mannen werden gearresteerd.

Gisteren hielp het IJM team met een derde reddingsoperatie. Ook dit keer werden er enkele meisjes bevrijd en twee daders gearresteerd. De meisjes werden direct naar een opvangtehuis gebracht en zullen worden bijgestaan door maatschappelijk werkers van IJM.


 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden