Veroordeling beruchte mensenhandelaar

vrijdag 15 maart 2013

Vandaag werden vijf mannen veroordeeld tot een gevangenisstraf om hun rol in mensenhandel voor de seksindustrie. Een van de mannen, de beruchte Nakul Bera, werd ook schuldig bevonden aan verkrachting.

Het ging vandaag om twee zaken, waarvan de eerste begon met een reddingsoperatie in 2009 waarbij vier jonge vrouwen werden bevrijd uit een bordeel. De slachtoffers vertelden verschrikkelijke verhalen over wat hen was aangedaan. Zo getuigde een van hen dat Bera de meisjes in het bordeel eerst zelf verkrachtte als een soort ‘welkomsritueel’.

Wanneer de meisjes weigerden een klant te ontvangen, werden zij mishandeld, verkracht en gemarteld. Een van de meisjes vertelde 25 klanten per dag te hebben.

De IJM-advocaat die betrokken was bij de zaak, zei dat met de veroordeling van Bera honderden meisjes nu veilig uit zijn handen blijven.

De tweede zaak begon in 2010, toen IJM de politie assisteerde bij de bevrijding van twaalf meisjes. Allen waren mishandeld en werden verkocht voor seks. De man die werd gearresteerd, bleek eigenaar van een keten van bordelen. Morgen krijgen al de mannen te horen hoe lang hun gevangenisstraf zal zijn.

Op de foto een van de gesloten (!) bordelen waar de meisjes werden vastgehouden.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden