Zes kinderen bevrijd van Lake Volta

dinsdag 18 december 2018

Tijdens twee reddingsacties op het Voltameer in Ghana, die gelijktijdig werden uitgevoerd, zijn zes kinderen bevrijd en twee slavendrijvers aangehouden. Het jongste slachtoffertje, een meisje van zes, zei tegen de sociaal werker: “Ik ben zo blij dat ik niet meer op het meer hoef te werken, ik wil nu snel naar mijn moeder.”

Op twee plaatsen op het meer vonden gelijktijdig twee reddingsoperaties plaats. Samen met de politie bevrijdde IJM een meisje van dertien dat gedwongen was om op het meer te werken. Ze had geen kans gehad om naar school te gaan, ze was nooit verder gekomen dan groep 4. De booteigenaar is aangehouden.

Op een andere plek op het Voltameer vond de politie vijf kinderen. De politie kreeg een tip van Elinam*, een meisje van achttien. Ook zij was verhandeld en werkte als slaaf in de visindustrie. Zij werd in oktober gered. Elinam heeft ruim twee jaar als slaaf gewerkt. Twee jaar lang zeven dagen in de week vissen op het meer. Ze werd geslagen, en wanneer ze niet hard genoeg werkte kreeg ze geen eten. Diverse keren heeft ze tevergeefs geprobeerd te vluchten.

Het team van IJM en de partners in de nazorg blijven zich over Elinam en de zes geredde kinderen ontfermen. Ze krijgen hulp om hun trauma’s te verwerken.


Hiermee hebben IJM en de politie in 2018 op het Voltameer dertig kinderen bevrijd.

* Om veiligheidsredenen, hebben wij niet haar echte naam vermeld

Maak jij al dit soort reddingsoperaties mogelijk? Doe nu mee! >>

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden