Drie sekshandelaren veroordeeld in Mumbai

maandag 18 juni 2018

MUMBAI, INDIA – Het was een zaak “tegen alle verwachtingen in”, maar drie bordeelhouders zijn nu eindelijk veroordeeld. Zij hebben vijf meisjes en jonge vrouwen uitgebuit voor seks. Op 11 juni 2018 werd het trio, een echtpaar en hun schoonzus, veroordeeld tot 10 jaar cel voor sekshandel. Deze veroordeling volgde nadat zij zes jaar vast gezeten hadden in een gevangenis in Mumbai.

In 2012 zorgde maanden van onderzoek ervoor dat IJM en de anti-mensenhandel politie succesvol konden opereren. De meisjes en vrouwen konden bevrijd worden en de bordeelhouders in een beruchte rosse buurt konden worden gearresteerd.

Twee slachtoffers waren 16 jaar oud; de anderen waren begin de twintig. Onder de belofte dat zij een goede baan zouden krijgen, werden de meisjes en vrouwen verhandeld vanuit Bangladesh. Zij werden echter gedwongen om in de prostitutie te werken.

IJM en de anti-mensenhandel politie wisten tot die tijd slechts drie bevrijdingen in dit criminele gebied succesvol af te ronden. Moeilijkheid zat hem in het feit dat de netwerken van mensenhandelaren zo sterk waren en goed werden beschermd. Onze directeur ter plaatse: “IJM is vastbesloten om meisjes uit dit gebied te bevrijden. We werken naar afschrikking toe door de mensenhandelaren achter de tralies te zetten.”

Zes jaar later kwamen deze woorden uit door de veroordeling van de drie misdadigers.

Door eens machtige boordeelhouders naar de gevangenis te sturen, laat de lokale wetshandhaving zien dat deze misdrijven niet langer getolereerd worden, waardoor anderen ervan weerhouden worden om deel te nemen aan deze handel. Door consistent het recht af te dwingen om sekshandel tegen te gaan, kunnen lokale autoriteiten ervoor zorgen dat duizenden kwetsbare meisjes nooit worden misbruikt.

Maak jij al deel uit van ons bevrijdingsteam? Doe mee >

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden