Vader en zoon bevrijd

woensdag 26 maart 2014

Deze politie-agent uit India leidt een vader en zoon weg van de plek waar zij vast werden gehouden als slaaf. De vader zat 16 jaar vast.

Autoriteiten India nemen aanpak slavernij steeds serieuzer en hielpen IJM afgelopen weekend bij bevrijding 3 gezinnen.
Dit jongetje krijgt een nieuwe toekomst!
De vader heet Ragesh en heeft vanaf zijn 14e 16 jaar (!) lang vastgezeten als slaaf in een fabriek die matten maakt. Ragesh sloot op zijn 14e een lening af om zijn moeder te helpen die aan tuberculose leed. Plan was om de lening terug te betalen door in de fabriek te werken. Maar de lening bleek een valkuil te zijn. Ragesh werd een slaaf.

Zijn werkdagen begonnen om 2 uur ‘s ochtends en duurden tot 18:00 of 19:00 ’s avonds. Ook de vrouw met wie hij in de jaren dat hij als slaaf werkte, trouwde, moest in de fabriek werken. Net zoals de kinderen die zij kregen.

Zelfs op dagen dat Ragesh ziek was, kreeg hij geen vrij. Ragesh vertelde dat de eigenaar van de fabriek hem uit hun (zie foto) kwam halen als hij ziek was om hem vervolgens in zijn buik te schoppen en hem letterlijk naar de werkplaats sleepte.

Ragesh en zijn vrouw zijn nu vrij en hebben een vrijheidscertificaat ontvangen. IJM neemt hen op in ons nazorgprogramma van tenminste twee jaar en helpt hen een nieuw leven - in vrijheid! – op te bouwen.

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden