Wonen en werken in kippenstal

maandag 11 december 2017

BANGALORE, INDIA - Ze moesten slapen tussen de kippen die zij moesten verzorgen. Genoeg te eten was er niet, dus maakte de moeder van vier kinderen een brouwsel van het kippenvoer. Ze konden geen kant uit. Twee gezinnen zaten tot eind november vast als slaven in een kippenboerderij in Bangalore, India.

Eind november kwam er eind aan een leven onder deze erbarmelijke omstandigheden. Samen met lokale autoriteiten bevrijdde IJM tien kinderen, vrouwen en mannen uit slavernij in twee kippenboerderijen. Ze werden verplicht veertien uur per dag te werken onder smerige omstandigheden.
De families waren slachtoffer van mensenhandel en kwamen uit de arme provincie Odisha, waar hen een baan, onderdak en salaris werd aangeboden in Bangalore, honderden kilometers zuidelijker. De beloften bleken vals. De gezinnen zaten vast in slavernij.

 

'Slangen en schorpioenen kwamen de ruimte binnen'


Een van de gezinnen werd gedwongen te wonen in de ruimte waar ook de 6000 kippen verbleven. Genoeg voedsel was er niet. De moeder van het gezin was genoodzaakt van het kippenvoer eten te maken voor haar gezin. “We werden gedwongen tussen de kippen te wonen. De stank was ondraaglijk. Slangen en schorpioenen kwamen de ruimte binnen. Ik legde mijn kinderen ’s nachts tussen de zakken kippenvoer om te voorkomen dat zij door de beesten werden gebeten. Elke nacht vielen wij in slaap met de angst niet meer wakker te worden.”
De eigenaar van de kippenboerderij weigerde de gezinnen ondanks hun smeekbeden te laten gaan. Dat de jongste van de kinderen slechts twee jaar was, deerde hem niet.

Direct nadat de gezinnen bevrijd waren en in veiligheid gebracht, kregen zij medische zorg en een warme maaltijd. Van de overheid kregen zij een officieel vrijheidscertificaat. IJM zal het helpen terug te keren naar hun dorp en hen in een tweejarig nazorgtraject ondersteunen een nieuw leven op te bouwen. Een leven in vrijheid.

Maak jij al deel uit van ons reddingsteam? >>

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden