9 kinderen bevrijd van cyberseks

woensdag 15 november 2017

CEBU, FILIPIJNEN – Een klein meisje stond verstopt achter een deur. Een ander meisje zat op haar fietsje in de buurt. En weer een derde kind was bij de scouting. IJM en lokale autoriteiten vonden hen samen met zes andere kinderen en brachten hen in veiligheid. Allen werden zij misbruikt voor cyberseks. De slachtoffers zijn tussen de 2 en 9 jaar jong.

Maak deel uit van ons bevrijdingsteam! >>


Het onderzoek begon met een tip van de Canadese politie. Zij hadden ontdekt dat een Canadees een Filipijnse vrouw had betaald om een live stream op internet te regelen waarop te zien was hoe kinderen seksueel werden misbruikt.

Samen met een speciale unit van de Filipijnse politie tegen mensenhandel, konden wij, dankzij de steun van onze donateurs, de kinderen bevrijden. Met behulp van nieuwe online technieken konden wij bewijsmateriaal verzamelen om vervolgens na een reis van honderden kilometers met auto en boot de kinderen te bevrijden.

 

'De vrouw bood kinderen van alle leeftijden aan voor cyberseks'

 


De politie pakte een verdachte op toen zij haar dochter van acht aanbood voor seksueel misbruik. Zij beschreef verschillende vormen van misbruik waar buitenlanders naar konden kijken via de webcam. Ook zei ze dat ze kinderen van alle leeftijden konden aanbieden.

“Dit was een familie business. De verdachte verdient gevangenisstraf voor wat ze deed,” aldus Romeo Perigo, van de Filipijnse politie.

“Deze operatie is een duidelijk signaal van de politie aan alle daders. Zij horen gevangen te zitten voor het misbruik omdat zij kinderen misbruiken en hun dromen verwoesten,” vult Maria Sheila T. Portento van de politie aan.

Maatschappelijk werkers van IJM en de overheid waren ter plekke om de kinderen op te vangen en in veiligheid te brengen. Slachtoffers van misbruik voor cyberseks hebben specifieke trauma-counselling nodig en een veilige plek.

De verdachte werd gearrersteerd en zal worden aangeklaagd. Zij kan levenslang krijgen.

Kun jij al zeggen dat jij hebt geholpen bij het bevrijden van deze kinderen? >>

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden