8 dagen. 8 reddingsoperaties. 88 slaven bevrijd.

vrijdag 29 september 2017

INDIA - Met acht reddingsoperaties in de maand september, bevrijdden diverse teams van IJM in India 88 slaven uit diverse vormen van slavernij. Elke reddingsoperatie is een overwinning en samen laten zij zien dat we het gevecht tegen slavernij in India gaan winnen.
Maak jij al deel uit van dit bevrijdingswerk?

14 September: 4 meisjes bevrijd
De golf aan bevrijdingsacties waarbij IJM lokale autoriteiten assisteerde, begon in Calcutta waar vier meisjes werden bevrijd uit een netwerk van mensenhandelaren. Het jongste meisje was nog maar 13 jaar jong. De meisjes werden verkocht voor seks in huizen en appartementen. Dit maakte het erg moeilijk hen op te sporen en te kunnen bevrijden.
De meisjes worden nu opgevangen in nazorgtehuizen. Vijf verdachten zijn gearresteerd.

18 September: Tien jaar vast als slaaf
In Chennai assisteerde IJM lokale autoriteiten bij de bevrijding van een familie die al tien jaar lang werd vastgehouden en uitgebuit.
De familie had een kleine lening afgesloten bij de eigenaar van een steengroeve. Hij dwong hen vervolgens om onder erbarmelijke omstandigheden te werken. Hij gebruikte de lening om hen vast te houden. De familie woonde in een klein hutje op een afgelegen plek. Niemand wist dat zij moesten werken als slaaf. Een paar van de bevrijde kinderen waren in slavernij geboren.
De negen familieleden zijn nu veilig. De man die hen tien jaar lang vasthield, is opgepakt en aangeklaagd.

18 September: zeven kinderen bevrijd
Op dezelfde dag werkte ons team in Delhi met een partnerorganisatie om zeven kinderen te bevrijden die gedwongen moesten werken als schaapsherders in een afgelegen gebied. De jongste van hen was 7 jaar oud. De jongens werden gedwongen lange afstanden af te leggen. Ze kreeg nauwelijks te eten of te drinken, waren uitgeput en uitgedroogd.
Na de succesvolle reddingsoperatie, zijn de jongens opgevangen en wordt nu onderzoek gedaan hoe zij in slavernij terecht waren gekomen.


 

 

19 September: een vrouw bevrijd uit een donker bordeel
Op dinsdagavond redde een team van IJM Mumbai samen met lokale autoriteiten een jonge vrouw die werd vastgehouden in een donker bordeel in Mumbai. Zij zat in een kamer met andere vrouwen, waarin vier bedden stonden, slechts gescheiden door een dun gordijntje. Nacht na nacht werd zij gedwongen haar lichaam te verkopen. Ze kon geen kant op.
Ondanks het erg slechte weer werkte het bevrijdingsteam de hele nacht om haar op te sporen en te bevrijden. Twee verdachten werden aangehouden.

 

 

20 September 20: reddingsoperatie van twee dagen
IJM Bangalore bevrijdde 28 kinderen, vrouwen en mannen tijdens een reddingsoperatie die twee dagen duurde. Acht families werden vastgehouden en uitgebuit in een boerderij. De families leefden onder verschrikkelijke omstandigheden in hutjes gemaakt van bladeren en klei. Zij werden gedwongen lange dagen te werken.
De handelaren die hen uitbuitten verhuisden de families regelmatig naar een nieuwe boerderij, zodat ze moeilijker op te sporen waren.
Na een lange nacht en dag waarin bewijs werd verzameld, kregen achttien arbeiders (kinderen en bejaarden niet meegerekend) een vrijheidscertificaat, waarmee werd aangegeven dat zij daadwerkelijk als slaaf werden vastgehouden. Er werd een aanklacht ingediend tegen de mensenhandelaren. Drie verdachten zijn gearresteerd.


22 September: Drie reddingsoperaties op 1 dag
IJM teams uit Chennai, Mumbai en Calcutta ondersteunden op 1 dag lokale autoriteiten in deze steden bij drie succesvolle reddingsoperaties.
In Chennai werden enkele families bevrijd uit een houthakbedrijf, waar zij uren achtereen moesten werken. De erbarmelijke omstandigheden waarin de 11 mensen vastzaten, zette de autoriteiten ertoe snel te handelen. De eigenaar van de fabriek werd gearresteerd. De families zijn nu vrij en veilig.
In Mumbai werden twee jonge vrouwen bevrijd uit een privé-bordeel. Zij konden na lang zoeken worden bevrijd, kort voordat zij weer zouden worden misbruikt. Twee verdachten werden gearresteerd.
De laatste reddingsoperatie van die dag vond plaats in Calcutta. IJM hielp bij de zoektocht naar twee tieners die te koop werden aangeboden voor seks in een hotel. Toen wij ter plaatse aankwamen, vonden wij 26 meisjes en jonge vrouwen die werden uitgebuit. De politie arresteerde dertig verdachten – mensenhandelaren, klanten en pooiers – en verzamelde bewijsmateriaal van hun misdaden.
88 bevrijd, duizenden beschermd
In acht dagen werden zo 88 slachtoffers uit slavernij bevrijd. De kinderen, vrouwen en mannen zijn nu vrij. En met de mensenhandelaren, pooiers en eigenaren van slaven achter de tralies, zijn duizenden potentiele slachtoffers nu veiliger dan voorheen.
De nauwe samenwerking met de lokale autoriteiten helpt te laten zien hoe urgent de aanpak van slavernij is. IJM is dankbaar voor de samenwerking met lokale autoriteiten die zich inzetten om de armsten te beschermen door een werkend rechtssysteem.

Maak jij al deel uit van dit reddingswerk? Doe nu mee!

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden