11 kinderen bevrijd

donderdag 23 mei 2013

Vier families zijn 13 mei bevrijd uit een steenfabriek in Chennai, India. De slaven werden gedwongen 14 uur per dag in de brandende zon te werken. Onder hen waren 11 kinderen.

Na een zware dag werken, hadden de slaven geen huis om uit te rusten. Enige dat zij hadden was een open ‘tent’ (zie foto) waar zij hun kleding droog probeerden te houden.

De gezinnen zaten al drie jaar vast als slaaf. Voor een werkweek van 80 uur, ontvingen zij $2,-, hetgeen nauwelijks genoeg was om eten te kopen. De eigenaar van de fabriek liet hen niet toe samen naar de markt te gaan. Altijd hield hij enkele gezinsleden achter als ‘onderpand’, om er zeker van te zijn dat de anderen zouden terugkeren.

Zodra IJM erachter kwam dat de 22 slaven werden vastgehouden, verzamelden wij bewijsmateriaal dat het echt om slavernij ging. Toen dit duidelijk was, werden de slaven in samenwerking met lokale overheden bevrijd. De gezinnen zullen de komende twee jaar deelnemen aan een nazorgprogramma van IJM. 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden