Twee tienermeisjes bevrijd uit bordeel

dinsdag 20 juni 2017

Een van de slachtoffers wordt opgevangen

Verdachte kort voor zijn arrestatie

CALCUTTA, INDIA – Twee tienermeisjes zijn bevrijd uit een woning in Calcutta, waar zij werden verkocht voor seks. Samen met lokale autoriteiten haalde IJM de meisjes uit het privé-bordeel weg. IJM en lokale autoriteiten waren het netwerk van mensenhandelaren een jaar geleden op het spoor gekomen. Pas onlangs werd een van de nu bevrijde meisjes ontdekt en kon er genoeg bewijsmateriaal worden verzameld om de reddingsactie in gang te zetten.


De politie arresteerde vier verdachten – onder wie een mensenhandelaar en zijn handlanger. Ook een pooier en een madam die de meisjes verkochten, werden gearresteerd. Zij zitten nu achter de tralies.


Nadat de meisjes hun verhaal aan de politie hadden gedaan, brachten nazorgmedewerkers van IJM hen naar een veilig nazorgtehuis. De komende dagen zullen zij medische zorg krijgen en trauma-counseling. Daarna zullen zij worden overgeplaatst naar een nazorgtehuis waar zij langer kunnen blijven, om te werken aan hun herstel.


 

Realisatie: WebNL | Copyright 2019 | International Justice Mission Nederland | Privacy verklaring | Algemene voorwaarden